вторник, 25 август 2015 г.

ПОГЛЕД

Възстановяването е и завръщане към нещо, което е било. Това е, което вярващите трябва да имаме предвид когато четем Библията. И да правим разлика между моментни(свързани с времето) случки, съвети и разкази в нея от цялостния план(мечта), който Бог възстановява.

Затова контекста на времето е важен и разглеждането на събития, съвети и случки в Библията не е добре просто да се интерпретират без да са погледнати през основата и крайъгълния камък на първоначалния план на Бог за човека.

Много неща могат да придобият малко по-различен смисъл от просто цитати, ако са погледнати в правилния ред. Защото времената се менят и е доста смущаващо вярващите да цитираме съвети дадени в определено време, с определоно за времето си значение, но без да ги погледнем през призмата на простата, първоначална и автентична картина, която Бог е загатнал в Словото си за човека. Така и самите случки придобиват различно значение и виждаме смисъл в тях по-голям от самите събития, защото те са част- стъпка към възстановяването, което Бог има предвид. На пръв поглед могат да си противоречат, но като започнем да разсъждаваме през призмата за която говоря най-вероятно ще стигнем до интересни заключения и противоречията се изясняват поне до там, като част от специфичен времеви диапазон, разбира се не и изцяло, но можем да запазим основния контекст и да имаме мир и по-цялостна библейска картина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар