четвъртък, 14 ноември 2013 г.

"Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат"

"Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат" Матей 24:35

Силни думи, а!?

Много често ги употребяваме, знаем ги наизуст, прокламираме ги- супер. Супер също би било да разширим кръгозора им, или по-точно да го смалим до нас самите и до нашия живот.

Небето и земята, това е всичко, което имаме днес и сега. Необятното небе, което знаем че съществува, но е толкова огромно, че е безкрайно в нашите очи. Земята- нашата основа, стъпили сме здраво на земята, тя е нашия здрав разум- реализъм, опора, сигурност, прехрана...

С този стих, може би Исус иска освен голямата картина на сила и власт на Божието Слово да ни покаже и нещо лично. Думите към теб, думите към нас, думите към поколението, които Той ни е споделил са по-силни от всичко. По- силни от страха от оцеляване, от несигурността ни, по-силни от природните бедствия, от...реалността.

Вярата в думите, които Исус е казал в живота ни и поколението ни, би трябвало да са основа на живота ни. Да, ние вярваме в Божието Слово- принципно, но не можем да вземем някой определен стих или пасаж, просто защото ни харесва или вдъхновява и... да вярваме, че това ще се случи в нашия живот, в нашето поколение, това е сладко, но детинско и незряло. Исус сподели много обстойно какво го чака поколението на неговите ученици. Той ги предупреждаваше пророчески. Бог предупреди Авраам- какво ще се случи  през неговото време, макар да имаше такъв невероятен поглед на вяра, той просто трябваше да роди и отгледа неговия син- Исак, да се погрижи за рода му, като му осигури правилното потомство/ чрез жена му/. Павел имаше думи в живота си, лична цел и прицелна точка. Вярата в думите на Бог споделени към тези хора, нагласата на целия им живот спрямо това лично слово, отстояването, позиционирането и действията им според тези думи ги направи успешни в Божийте очи.

Така че, насърчението е страхотно, пази думите на Бог към теб, не си играй на баница с късметчета- днес този стих, утре този...днес това искам, утре това... Исус има слово за мен,за всеки, има слово и за поколението ни. Ние имаме отговорност да вярваме в тези специфични думи, да се позиционираме според тях, да променим ежедневието си, живота си, действията си според тези думи- понеже това е истинската вяра- ПРОМЯНА НА КУРСА СПОРЕД СПЕЦИФИЧНОТО СЛОВО, КОЕТО Е КАЗАЛ ИСУС В ЖИВОТА НИ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар