сряда, 12 март 2014 г.

ЗЕМЯ


Няма нещо такова като силни клубове по интереси, истинската сила е в идеологическите обединения, а най-голямата сила е във връзката със земята. В самата земя се съдържа настоящето и бъдещето. Тя е нашата прехрана. Най-стратегическите и силни обединения са свързани със земята.

 Не говоря за някакво фалшиво национално обединение, напротив обединение на не големи групи, поради настоящето и бъдещето, което е свързано със земята, която населяват.

Мисля си, че и най-силни ще бъдат църквите свързани със земята в която оперират. Все пак част от нас е земя, ние сме създадени от земята.Тази връзка е толкова дълбока, че като духовни хора ние можем да се свържем със земята не само поради настоящето и бъдещето, но и за вечността. Такъв завет от род в род, наистина би предизвикал сериозни последици. Защо не и в края да прогласи-"Това е нашата земя, ела"

четвъртък, 6 март 2014 г.

За "големите глави", учените машини и роботизирани идиоти

Днес просто да застанеш зад някаква морална идея не е достатъчно, пък и може да си отново от неправилната страна...Понеже "моралът" е само поза или претекст за дадени действия...

Гледаме добрите руси, които мразят гейовете и проститутките, рестриктивни срещу "напастта", там всичко е уж про-християнско...такова умиление, направо да имигрираш.

Ако това е "Моралът"- не, благодаря-плюя върху него!

Има едно основно нещо за хората , което ме вълнува-  отношението към човека. Като казвам отношение, имам предвид дали мислиш,че човек "се нуждае" от специфични закони, рестрикции, наказания от по-умен и висш социалистически интелект или твоето отношение към него, съответства на неговото отношение спрямо другите хора...Както се отнасяш към ближния, така ще се отнасяш и към далечния.

Понеже ми писна от префърцунен морал, от хора с Наполеонов или Месиански комплекс, мислещи се за моралната норма, от разбирачи на Словото, умеещи да тълкуват всичко, но не и да вникнат в същността и да коригират, ако трябва себе си.

Всеки човек изправил се като морален стожер в света е обречен на провал! Понеже в същността си, самия той е провал-някъде там...

Сега като християнин- не вярвам, че човек  може да е изцяло морален, още по-малко без помощта на Святия Дух. Святият Дух е този, който ни дава сила да се съпротивим на плътта, греха и дявола-не твоята начетеност и помпозност.или моралност. Дори въпреки Него, понякога сме безпомощни и търсим милостта на Бог, чрез Исус."Правилните" християни са най- безинтересни, уязвими и неразбиращи сезоните и времената.

Толкова е лесно да загубиш чувствителност, когато не си воден от голямата картина на поколенията и другите хора, а от стенния пейзаж в спалнята :)...

Другото го оставям на "големите глави", учените машини и роботизираните идиоти...